Bruyninx Young Champions Cup

Wat is de gemeenschappelijke deler van Viktoria Azarenka, Kei Nishikori, Juan Martin Del Potro, Stanislas Wawrinka en David Goffin? Afgezien van het feit dat het allen tennisspelers zijn, natuurlijk.

Ze hebben allen deelgenomen aan de Young Champions Cup in Hasselt.

De Bruyninx Young Champions Cup is het grootste en meest prestigieuze internationaal tennistornooi in België voor spelers tussen 12 en 14 jaar. Dit tornooi wordt sinds 1999 jaarlijks georganiseerd door Koninklijke Excelsior Tennisclub in Hasselt en wordt ondersteund door Tennis Vlaanderen.

De Young Champions Cup is één van de vijf tornooien die deel uit maken van de "Young Stars World Series". De Young Champions Cup staat dus jaarlijks garant voor mooie sportieve resultaten, maar wordt ook elk jaar door de deelnemers en trainers geprezen voor de excellent organisatie door Koninklijke Excelsior Tennisclub en de goede sfeer op en naast het tennisplein.

Als enige tornooi in België behoort de Bruyninx Young Champions Cup tot de exclusieve groep van tornooien (o.a. Tarbes, Parijs, Stockholm, Moskou en München) van categorie 1, de hoogst mogelijke ranking van een tornooi. De beste jonge spelers van alle vijf continenten komen dan ook naar het tornooi in Hasselt om de nodige punten te verdienen om zo hoger te eindigen in de wereldranking.

Meer informatie op www.youngchampionscup.net