Van Mossel Bruyninx Young Champions Cup

Wat is de gemeenschappelijke deler van Viktoria Azarenka, Kei Nishikori, Juan Martin Del Potro, Stanislas Wawrinka en David Goffin? Afgezien van het feit dat het allen tennisspelers zijn, natuurlijk.

Ze hebben allen deelgenomen aan de Young Champions Cup in Hasselt. 

De Van Mossel Bruyninx Young Champions Cup is het grootste en meest prestigieuze internationaal tennistornooi in België voor spelers tussen 12 en 14 jaar. Dit tornooi wordt sinds 1999 jaarlijks georganiseerd door Koninklijke Excelsior Tennisclub in Hasselt en wordt ondersteund door Tennis Vlaanderen. Zie hier voor de brochure van de editie van 2019.

De Young Champions Cup is één van de vijf tornooien die deel uit maken van de "Young Stars World Series". De Young Champions Cup staat dus jaarlijks garant voor mooie sportieve resultaten, maar wordt ook elk jaar door de deelnemers en trainers geprezen voor de excellent organisatie door Koninklijke Excelsior Tennisclub en de goede sfeer op en naast het tennisplein.

Als enige tornooi in België behoort de Van Mossel Bruyninx Young Champions Cup tot de exclusieve groep van tornooien (o.a. Tarbes, Parijs, Stockholm, Moskou en München) van categorie 1, de hoogst mogelijke ranking van een tornooi. De beste jonge spelers van alle vijf continenten komen dan ook naar het tornooi in Hasselt om de nodige punten te verdienen om zo hoger te eindigen in de wereldranking.

In augustus is het weer zo ver: onze club is gastheer van de Young Champions Cup. Ook dit jaar staat er een team van vrijwilligers, oudgedienden maar ook first-timers, klaar om alles voor te bereiden en in goede banen te leiden.

Vanaf 2019 zal Philippe Jankelevitch de leiding van dit team in handen nemen. Graag willen we dan ook Nicolas Geukens bedanken voor zijn harde werk de afgelopen jaren alsook zijn hulp achter de schermen dit jaar om de overgang vlot te laten verlopen.

Wil je zelf ook graag je steentje bijdragen? Geef een seintje aan youngchampions2019@gmail.com

Meer informatie op www.youngchampionscup.net

Met dank aan onze sponsors: