Onze club

Midden 2016 werd de fakkel van het vorige bestuur onder leiding van Jacky Hox overgedragen aan het huidige bestuur. Een nieuw bestuur met nieuwe gezichten, nieuwe inzichten en verhoogde ambities. Dankzij het goede beleid van het  vorige bestuur mochten we beschikken over een financieel gezonde club met een mooie accommodatie, een club die klaar is voor een volgend hoofdstuk …

Wij kunnen als één van de oudste clubs van het land met fierheid terugkijken naar onze historie. Een periode waarin “Excelsior Tennis Club” een begrip is geworden in de competitieve tenniswereld: onze interclubploegen, onze tennisschool, ons jaarlijks tornooi, ons internationaal jeugdtornooi Young Champions Cup, … Een club om dus terecht trots op te zijn.

De visie van Excelsior is om deze competitieve ingesteldheid van het verleden hand in hand te laten gaan met een club waar iedereen zich thuis voelt, op en naast het plein. Daartoe is het dus belangrijk om de accommodatie van deze club, alsook het clubgevoel, af te stemmen op de competitieve speler maar ook op de leden die gewoon even een balletje willen komen slaan en daarna van een pintje op het terras genieten met gezin, familie en vrienden.

De aanbouw van de speeltuin, de aanleg van een kubbsplein en een petanque baan maar ook de aandacht voor een goede service aan de toog, plannen voor automatische besproeiing van de buitenpleinen, aandacht voor duurzame verlichting en verwarming … zijn maar een aantal speerpunten om een club voor zowel de recreatieve als de sportieve speler te creëren.

In het verlengde hiervan is er ook besloten om ons sportief aanbod uit te breiden naar padel: een variant van tennis en squash waar tactiek een grote rol speelt. Een sport die de beginnende tennisspeler alsook de meer ervaren speler zeker kan bekoren wegens de mindere belasting voor de gewrichten en de kortere leercurve.

De taak om onze club verder uit te bouwen berust natuurlijk op de schouders van de bestuursleden maar we kunnen dit uiteraard niet zonder de steun van jullie, onze leden. Ik nodig jullie allen dus uit om mee te denken hoe we onze club in de toekomst nog meer troeven kunnen bieden, hoe we er voor kunnen zorgen dat onze visie voor jullie realiteit wordt. Onze trainers, onze tennisouders, ons feest comité, onze terreinverzorgers en tenslotte het volledige bestuur staan open voor alle nieuwe initiatieven en activiteiten.  

Ik wens jullie allen héél veel plezier op onze club!

Joeri Swennen